TRAJECTÒRIA

Participació, des de la fundació i durant 10 anys, en el “Cicle Cultural al voltant de la Dolçaina” a llocs com la Malva-Rosa, Torrent, Sant Marcel·lí, Nou Moles, Benimaclet, Almenara, Sant Vicent del Raspeig … i, per descomptat, el mateix Raval Roig.

Incorporació des de 2013 en la “Campanya de Difusió de Música i Teatre” de la Diputació d’Alacant així com en les convocatòries de “Subvencions per a associacions sense fi de lucre, per a Activitats Culturals”.

Participació en gran diversitat d’actes musicals a la ciutat d’Alacant, les partides rurals i les comarques alacantines. Actuacions en les Fogueres de Sant Joan, les festes de Moros i Cristians de Sant Blai, Festes Tradicionals, programa “Cultura en Barris” i “Participació Ciutadana” de l’Ajuntament d’Alacant.

Interpretacions solistes, junt amb la Banda Simfònica Municipal d’Alacant, dels concerts commemoratius del 9 d’octubre els anys 2015, 2016 i 2017.

Disseny i desenvolupament (com a components de la Comissió de Patrimoni i Cultura Popular del Consell Local de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i junt amb altres entitats culturals) del “Desembre Tradicional” l’any 2016. Participació en ponències, en actuacions musicals i en la cloenda amb el concert “Viatge en el Temps amb la Dolçaina i el Tabal”. Cal destacar que va ser un concert coral per col·laboració de les colles El Tossal de Sant Vicent del Raspeig i Estrela Roja de Benimaclet, a més del grup Infinit Tradició d’Avantguarda, els cantants d’Albaes Eduard Serrano i Maria Amparo Ibáñez i el pianista Francisco López).

Integració en la Federació Valenciana de dolçainers/eres i tabaleters/eres (FVDiT) l’any 2017.

Consecució de la recuperació dels tallers de Dolçaina i Tabal dins del Programa d’Aula Oberta en els cursos 2017/2018 i 2019. I incorporació per primera vegada de les classes de llenguatge musical per a completar la formació en aquests instruments.

Participació en la Campanya d’Intercanvis Musicals des de la primera edició en la qual vam poder intervindre les colles federades. Anys 2018, 2019 i 2020.

Intervenció en el concert de cloenda del projecte “Matilde Salvador Tocates per a Dolçaina”. Un any d’homenatge pel centenari del naixement de la compositora castellonenca en el qual Ferran Navarro va recopilar i publicar totes les seues obres escrites per a dolçaina i tabal.

Foment i potenciació de les iniciatives culturals dels seus membres donant suport a investigacions, col·laboracions amb altres associacions, etc.

Suport musical a diferents associacions com, d’entre altres, la Colla de Nanos d’en Romeu, la Colla de Dimonis la Ceba, la Muixeranga d’Alacant, la Colla Corball de Cultura Popular de l’Alacantí, el Casal Popular el Tio Cuc…

Botón volver arriba