ELS ORÍGENS

La Colla el Cocó – Dolçaines i Tabals d’Alacant va ser fundada per 5 persones amb una llarga trajectòria musical i cultural dins del món de l’associacionisme. Aquestes 3 dolçaines i 2 tabalets, després d’un any d’activitat més o menys seriosa, decideixen constituir-se com associació en agost de 2011. Com la iniciativa de crear aquesta colla va nàixer al Raval Roig, es va arreplegar el nom per la Platja del Cocó, la més pròxima i vinculada al barri.

Ja que un cocó és un clot de la roca on s’acumula l’aigua de mar i que en assecar-se deixa la inestimable “Sal de Cocó”… ens agrada dir, poèticament, que el nom de la colla també simbolitza la pretensió de ser la sal de la tradició, allò que queda en evaporar-se el que sobra, allò que dóna contingut, allò que realça el sabor de les nostres coses i de les nostres arrels.

Als nostres estatuts es parla d’estabilitat, qualitat interpretativa digna, exigència i compromís de treball, voluntat d’estudi, així com de promoció i recuperació de la llengua i la cultura popular valenciana mitjançant els nostres instruments: la dolçaina i el tabalet.

Entenem que la difusió i interpretació de la música tradicional no sols és compatible amb l’estudi reglat sinó que la pedagogia dels instruments i la creació d’escola pròpia (en funcionament des de l’any 2013) són fonamentals per a assolir les nostres exigències fundacionals.


Botón volver arriba